Михаела ДеПринс е световноизвестна балерина, която е била част от трупата

...
Михаела ДеПринс е световноизвестна балерина, която е била част от трупата
Коментари Харесай

Сирачето, наричано детето на дявола“, което стана световноизвестна балерина

Михаела ДеПринс е световноизвестна балерина, която е била част от трупата на Бостънския балет, като даже е взела участие в музикални видеоклипове на Бионсе и Мадона. Тя става известна с помощта на личната си упорита работа и поддръжката на двама същински любящи хора - нейните осиновители, които ѝ имат голямо доверие и я предизвикват да следва фантазиите си. Въпреки че нейната история има благополучен край, тя не стартира с цветя и танци. 
 Сара Гюртс - момичето с рядко генетично кожно заболяване, чиято кожа е сбръчкана като на баба
Тя е единствено на 31, въпреки кожата ѝ е сбръчкана като на баба

Историята на Сара Гюртс

Михаела е родена в Сиера Леоне през 1995 година Родителите й я кръщават Мабинти, само че откакто и двамата почиват, чичо й я изпраща в сиропиталище, където тя става просто следващ номер.

В едно изявление си спомня живота си в сиропиталището, като споделя: " Кръстиха ни от 1 до 27. Едно беше обичаното дете на сиропиталището, а 27 беше минимум обичаното. " Михаела е номер 27 и минимум харесваното дете, тъй като има рядко кожно заболяване, наречено витилиго. Заради това, че е друга, в сиропиталището я назовават " детето на дявола ".

Момиченцето успява да намери утеха в най-близката си другарка. Тя също се споделя Мабинти и е номер 26 в сиропиталището. И двете девойки обичат да пеят, да танцуват и да си описват истории за това какъв би бил животът им, в случай че един ден бъдат осиновени.

Междувременно жена на име Илейн ДеПринс, която живее в Ню Джърси, мечтае да осинови дете от Африка. Тя има проекти да осинови приятелката на Михаела - Мабинти, само че има известно комплициране, което се оказва решаващо за ориста на Михаела. 

В изявление осиновителката Илейн си спомня: " Обадиха ми се от организацията за осиновяване. Те споделиха: " Кое Мабинти осиновявате? Имаме две от тях. "

И тогава Илейн схваща, че другата Мабинти (Михаела) е отхвърлена от 12 фамилии поради положението на кожата си. След това разобличаване тя не се поколебава нито за момент и взима решение да осинови и двете девойки. Илейн евентуално в никакъв случай няма да не помни първата си среща с Михаела. " Стоеше там със скръстени ръце, в действителност ядосана ", спомня си Илейн. " Тя просто си мислеше, че аз ще съм следващата, която ще я отхвърли. "
 София Тепла - момичето от Украйна, което слага върхове, макар продължаващата война
Момичето от Украйна, което слага върхове, макар продължаващата война

София Тепла към този момент има два върха в Книгата на Гинес

Още до момента в който е в сиропиталището, Михаела е мощно очарована от фотография на балерина, която намира във вестник. Това е моментът, в който стартира да мечтае да стане професионална танцьорка.

Когато идва в дома на осиновителите си, Михаела демонстрира тази фотография на майка си Илейн и й споделя, че мечтае да има пантофки като същинска балерина. Илейн е толкоз трогната и удивена, че не може да направи нищо повече от това да обещае на Михаела, че един ден ще танцува.

Животът на Михаела в Съединени американски щати поема своя нов, позитивен поврат, само че първоначално момичето към момента се опасява от отменяне и даже спи на светната лампа. Но любовта и грижите на родителите й излекуват сърцето й и скоро тя се успокоява и започва да преследва огромната си фантазия.

Докато привиква с новото място, Михаела стартира да бележи все по-забележителни триумфи в уроците по танци и си слага за цел да се трансформира в професионална балерина. Тя обаче осъзнава, че ще има провокации, пред които ще би трябвало да се изправи. По-конкретно, е доста загрижена за витилигото си. Преди първото си присъединяване на сцена моли майка си да й каже дали може да види петната по тялото ѝ от мястото, където седи в публиката.
 Валерия Гогунская - момичето, което кара лонгборд като никое друго
Момичето, което кара лонгборд като никое друго

Истинско изкуство на колела

Илейн си спомня: " Казах " Не, не в действителност. " Изглеждат като прахуляк ". И Михаела отвръща: " О, добре. Сега мога да бъда професионална балерина. "

До 17-годишна възраст тя става най-младата балерина, взела участие в Dance Theatre of Harlem в Ню Йорк. По-късно е наета от Холандския народен балет и в този момент назовава Амстердам собствен същински дом. Приема го като сбъдната фантазия, само че и триумф, който си е заслужила.

" Това не е приказка, нали знаете ", споделя тя. " Трябва да работиш крепко. Има доста загуба, доста болежка. Но, знаете ли, осъществяването... Обичам го. "

Михаела има собствен модел за подражателство - една от първите афроамерикански балерини на име Лорън Андерсън. Михаела даже написа автобиографична книга за историята на живота си, а през 2018 г. и самата Мадона изявява предпочитание да режисира филм за нея. Кралицата на попа признава, че когато е научила историята на балерината, е била просто изумена, напомнят от Bright Side.
 Кристина Пименова - момичето, което на 8 бе оповестено за най-красиво в света
Редно ли е момиче на 8 година да бъде оповестено за най-красивото в света - казусът с Кристина Пименова

Морални граници

Докато афишира проектите си за кино лентата, Мадона написа: " Пътуването на Михаела ме развълнува надълбоко като артист и деятел, който схваща несгодите. Имаме неповторимата опция да хвърлим светлина върху Сиера Леоне и да позволим на Михаела да бъде гласът на всички деца сираци, до които е израснала. За мен е чест да съживя нейната история. "
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР